Farfar.

Farfar ligger med syrgas på sjukhuset. Han kan inte syresätta sig själv, och inte heller kan han gå på toa själv. Han ligger på... åh, jag har glömt vad det heter. Någon avdelning där de är hjärtspecialister i alla fall. För er som inte vet så har min farfar problem med hjärtat och jag har för mig att han blivit opererad för det förut. Nu vet jag inte vad det är dock.

Kom igen, farfar, du kan klara det här!

Pappa ska sluta tidigare från jobbet imorgon för att åka dit. Önskar på sätt och vis att jag kunde följa med, fast ändå inte.


Inaktivitet

Jag är ganska inaktiv nu. Inte ens ett inlägg om dagen. Jag skulle nu kunna förklara mig och hitta på en massa anledningar till detta, men ärligt talat... så har jag inga direkta anledningar.

Det är bara det att alla mina dagar går till ungefär såhär:

6:45-7:15 (beroende på när jag orkar stiga upp): Stiger upp.
7:50: Går ut till bussen
8:00-8:05: Når skolan.
8:15: Börjar första lektionen.
15:00-15:10 (tidigare på måndagar): Slutar.
15:25 (tidigare på måndagar): Hemma
15:30 och vidare (tidigare på måndagar): Pluggar/sitter vid datorn/ser på tv/läser/fiskar
22:30: Går och lägger mig

På repeat. Ingen säger något roligt, förutom möjligtvis min familj och de sakerna glömmer jag ändå bort. Ändå bara saker som är roliga i det sammanhanget och som inte går att förstå om man inte var där.

I alla fall, vill ni veta vad jag gjorde igår? Jo, jag stirrade på ugnen och var ute fyra-fem gånger. Ty en propp i proppskåpet ute gick sönder och det fattade inte vi och pappa var afk och blöö.


Förvänta er ingen förbättring. Orka, liksom.

Gackt

Istället för att gå och lägga mig återvänder jag till Ares-världen där den ack så gudomliga GACKT härskar.

Ptja, det är väl det som händer... typ.

Fragrance är sjukt bra också, mm.

Åhh.

Apropå Gackt så känner jag mig utstirrad. Jag har två tavlor på varsin sida om datorn (eftersom jag inte orkat hittat något ställe där de kan stå) med bilder på Gackt. Sen har jag en bild på väggen bakom datorn. Alla bilder tittar på mig. Paranoia?

Blaah. Hoppas att Camillas ben inte gått av helt. Seriöst, så sjukt läskigt. Liksom:
Camilla står på knä på köksbordet (i hennes nya lägenhet) och har tagit ner en lampa för att byta glödlampa med en annan lampa. Just när jag släcker lampan vars glödlampa vi ska stjäla kraschar bordet. Det går i tre delar. Limningen är för dålig och släpper. Camilla och lampan kraschlandar, milt sagt, på golvet/det trasiga bordet. Lampan går i tusen bitar (nåja, hundra) medan Camilla får en rejäl smäll mot smalbenen.

Ingen fattade någonting och i och med mörket såg vi ingenting.

I alla fall så var Camilla en skadad krigare efter det. Det tog henne säket tio minuter att ta sig upp från golvet (till en början kunde hon knappt röra tårna) och hennes ben har bytt färg från hudfärg till blå. Dessutom är det svullet.

Ptja... det lär ju se värre ut imorgon (idag) dessutom. Aj, säger jag bara.

BLAH

Sålde nyss iväg mitt godis till Robin för 9 kr. Lika bra.

Lawl

Det förra inlägget jag skrev var ganska... misslyckat. Min grammatik är sämst, men nu var det inte det jag skulle skriva om.

Igår fick vi skriva insändare på svenskan och det var ganska nice. Ska ta och renskriva min lite och lämna in i hopp om att Marianne ska tycka om mig. Sen idag läste vi upp dem. Anna och Jerry klagade på att jag använde "konstiga" ord, dvs "kulturarv", men det är inte mitt fel att Marianne sade att jag skulle skriva så, liksom.

Jerrys handlade om prostituation (han var för det i insändaren, men jag tror inte att han är det annars... eller?), Annas om busstider, Nils om vägverket som pumpar folk på pengar utan att ge oss bättre vägar (eller vad det nu var) och Leos handlade om att ge lärarna bättre utbildning.

Ptjaa, och sen visade det sig att engelskan inte är förrän till på måndag, så jag har hela helgen på mig att lära mig texterna och se till så att alla sjuttiosex glosor sitter.

Uhh... och så hade vi rugby! Jag var en aning halt med tanke på att jag har skavsår (fast det löste jag med hjälp av plåster och tejp som jag fick av Amanda - bedankt) och typ... ont i låret. Det är okej om jag gått omkring en stund, men om jag sätter mig ner eller får för mig för att gå upp eller ner för en trapp så kan jag hälsa hem.

Rugbyn var i alla fall ganska nice. Uppvärmningen var ganska konstig, men det var inte lika perverst som det de andra niorna fått göra. Sen körde vi rugbyfotboll. Det var mycket roligare än rugby, för man vet aldrig hur bollen ska flyga. Anna skulle vid ett tillfälle sparka på bollen, så då tog hon sats... och precis när hon sparkade kom Jesper ivägen och fick hennes ben i skrevet. Han var ganska död sen, höhö.

Aaaa... Jag fick typ beröm på engelskan! Tror jag...


Imorgon ska vi agera flytthjälp åt Camilla (Robin, jag, pappa, Patrik och... Camilla... lol) och det verkar luta åt att jag inte ens ska följa med, i och med att det är väldigt mycket att gå i trappor och mitt lår inte pallar det atm. Beror på hur det är imorgon.

Adsghhh!

Jag kanske ska till Vindeln :D :D :D :D Inte idag... inte nu, men sen! VINDELN ÄR AWESOME *__* Åhhh.

Och öh, min lärare fick oss att rita rymdraketer igår. Det var... mobbad. Öh aa... och öhh... JAG VET INTE! Jag har typ bestämt mig angående gymnasiet men jag tänker inte skriva ut något förrän jag liksom... ja, förrän det är sista dagen, typ. TYP!

Ihihihih. Jag duschade inte igår... HÖHÖÖ. Min bror är konstigt. Han steg upp typ... tio i sju, gick på toa och gick och lade sig, men tack vare det lyckades jag stiga upp i tid!!!!!

!!!!

Gymnasievalet

Jag har typ panik. Jag har fått koden idag också, så nu kan jag välja vad jag ska gå. NU, fatta. Iofs är det en omvalsperiod i... när det nu var.

Ochochoch JAG VET INTE VAD JAG SKA VÄLJA LÄNGRE. Jag vet inte om UiG känns rätt. Känns det rätt?

Så här ser det ut atm:

1 FR0473 Umeå
2480
FR SP Internationell inriktning, Umeå internationella gymnasium
2 ES-BD Umeå
2480
Estetiska programmet, Bild och form, Midgårdsskolan
3 IB Umeå
2480
International Baccalaureate, Östra gymnasiet
4 SP Umeå
2480
Samhällsvetenskapsprogrammet, Östra gymnasiet

;___;
Om jag läser på Östra kan jag välja "estetisk verksamhet, bild" ochochoch det vore ju nice, även om det bara är 50p. Eller så går jag på Midgård... ELLER... ;___;

HJÄLP MIG. VAD VILL JAG GÅ!?!??!

Morgon

Det enklaste sättet för mig att stiga upp i tid är att bestämma mig för att duscha på morgonen. Då måste jag ju stiga upp, right? Dock har jag gjort det här så många gånger att jag vet att jag kan stiga upp tio över sju (eller något) och ändå hinna duscha, även om jag helst kliver upp före sju.

Om det var speciellt smart att läsa ut två böcker innan jag somnade? Njet, kanske inte.

Btw, om jag ska komma ihåg en massa saker... då gör jag långa listor i mitt huvud. Då glömmer jag inte bort något 8D GENIALISKT. Det fungerar till och med att börja med listorna kvällen innan, weiii. Problemet är att det enda jag klarar av att tänka på atm är "FIXA NYCKELRINGSHELVETET", men det är ju en annan sak.

...nyckelringen var det ja.

Wooh.

Idag har jag gjort vettiga saker, wauuw.

Jag har:
- varit i skolan
- läst ut en bok
- sett en film (det är vettigt)
- börjat plugga inför engelskaläxförhöret som är på fredag (vilket jag vanligtvis börjar med ungefär... aldrig)

:D

...Gacchan spammar mig ;___;

Blade I

Blade I

1 h 55 minuter

 

Har just sett klart första Blade-filmen. Ptja, den var väl... bra... öh. Större delen av filmen är slagsmål. De slåss hela tiden och så sprutar det en massa blod och... ja. Typ det.

 

"Huvudpersonen Blade, spelad av Wesley Snipes, är hälften människa och hälften vampyr, resultatet av att hans mor blev biten strax innan hon skulle föda honom. Modern överlevde inte födseln och åtskilliga år senare stöter BladeWhistler, som åtar sig att uppfostra honom. Whistler undertrycker Blades blodtörst genom ett motgift han framställt, och tillsammans bekämpar de vampyrer som livnär sig på människorna." - Wikipedia

 

Yadayada. Det vanliga, typ. Sevärd enbart för dem som gillar att se när folk slåss, när blod sprutar, när de skjuter... när de exploderar... ja, för det är liksom större delen av handlingen.

 


Vampyrprinsen

Boktitel: Vampyrprinsen

Originaltitel: The Vampire Prince

Författare: Darren Shan

Sidantal: 164

Serie: Legenden om Darren Shan

 

Läste ut den här boken nyss. Var en aning förvirrad i början, med tanke på att det var ett bra tag sedan jag läste de tidigare böckerna i serien. Sättet han skriver (eller som han skriver enligt översättningen) stör mig en aning. Det är som... så konstigt. Allting är i 'jag-form' vilket jag tycker är helt okej, men det är paranteser hit och utropstecken hit och yadayada. Det stör mig. Dessutom tror jag att översättaren skrivit "vampyrer" på ett ställe istället för "vampanezer".

 

Öhh... Boken är alltså den sjätte och vad jag vet så finns det minst åtta böcker (med tanke på att jag har bok 6-8 i min hylla atm). Om man inte läst tidigare böcker lär man inte fatta speciellt mycket. Det som är bra med böckerna är att de är ganska tunna, inte ens 200 sidor, och det är som... lätt att läsa dem.

 

Eftersom jag inte orkar skriva vad boken handlar om så citerar jag bokens baksida:


"Jag grät ömkligt där jag låg och tårarna frös till is på mina kinder. Snöflingor började dala ner på mina ögonlock. Jag försökte lyfta handen för att torka bort dem, men det gick inte. Inte ens en sådan enkel rörelse klarade jag av. Vilket förfärligt sätt att dö, tänkte jag."

 

Halvvampyren Darrhen Shan kämpar vidare. Brännmärk och förådd jagas han av vampyrklanen och blir dödligt sårad. Men Darren är en kämpe. I det blodiga avgörandets stund prövas han som hårdast. Frågan är om han ska vinna över tusenåriga vampyrregler och lyckas vända oddsen till sin fördel...


 


deviantART

Loggade in på dA nyss och upptäckte att jag hade två meddelanden, yay. Det ena var ett svar på en kommentar jag skrivit och det andra var... att en hade favoriserat min bild.

Det hade jag inte förväntat mig, snarare en massa kritik xD

Funderar på att rita nu, men jag orkar inte fortsätta på bilden jag började på igår (för sist jag kollade så såg den ganska misslyckad ut), och jag vet inte vad jag annars ska rita.

...jupp, misslyckad. Men det är okej. Övning ger färdighet, liksom.

EDIT:
Om ni har/vet någon bild, som är någorlunda lätt att rita, tipsa gärna mig c: Gärna på Gackt, lol. Eller på någon annan som är snygg.

NEED TIPS!

Montag

Apropå tyska så är i princip det enda jag kan veckodagarna och månaderna ;__; Jag blir alltid jätteförvirrad när jag ska skriva januari på engelska eftersom jag alltid tänker Januar (tyska), istället för January.

Idag... hade vi först läsning och då började våran ack så snälla lärare att berätta att denna termin kommer att bli den jobbigaste terminen. Det sade han förra terminen också, men whatever. Han berättade att vi börjar med nationella proven redan vecka 6 (HALLÅ, DET ÄR OM EN MÅNAD!) och då i svenska. Nationella prov i engelska vecka elva och tolv. Sista proven kommer i maj och då är det matte. Pehhhh.

Så hade vi tyska och Marika berättade varför vi inte fått några tyskabetyg, sen började vi jobba. Det var tråkigt och jag har inte lärt mig ett dugg, förutom att om Jennifer och Nina hittade en börs med flera tusen kronor i så skulle de ta pengarna och kasta bort börsen. Jag ska inte tappa min börs i närheten av dem. Tydligen ska vi börja ha tyskaläxor också, nice.

Efter tyskan var det tänkt att vi skulle ha kemi, men... Pia är i New York och vi hade ingen vikarie, så vi satt och gjorde ingenting i över en timme innan engelskan började.

Vi har engelskaläxa, wooh. Ett läxförhör på fredag och ett nästa fredag ;__; Jag har i alla fall bestämt mig att jag ska plugga inför dem... och det är alltså därför jag skriver det här nu... hehe.

BROR!

Robin är snäll. Vi skulle dammsuga övervåningen och när han hade dammsugat klart sin del var jag fortfarande i duschen, så då började han dammsuga min del. När jag kom upp hade han dammsugat ett rum och höll på med mitt.

NAWW. Sen tog jag dammsugaren och dammsugade resten, wooh!

Bajs

När Gacchan var här så smekte hon sönder min GACKT-kalender. Den är deprimerad nu, okej?

Problemet är att jag fortfarande inte har någon kniv.

Jaa.

Gacchan och Gakkun tittar på GACKT-bilder:
"ååhh..."
"ooohh...
"ÅHHH"
"åhhh"
"åh."
"åhhh"
"vi kom...!"

...ja, och sen fortsatte det så. Jag har ingen aning om vem som sa vad, eftersom vi i princip sa samma saker, om och om igen.

Bög

Gacchan: Du är bög.
Jag: Du med!!!
Gacchan: Jag vet!!

...och det har upprepats typ tio gånger. :c
Eller möjligtvis tvärtom.

11.

YesAsia

Beställt:
GACKT Solo Debut 10th Anniversary Official Book -GACKTIONARY GACKT 1999-2009
Rockstar 5
ARENA 37C No.327 2009 December
FOOL'S MATE No.339 2010 January

8D
Det kommer i typ februari. Beräknat till den 10de. DEN TIONDE FEBRUARI FÖDER JAG BARN.

Skiva

Jag hittade en bränd skiva från 2005.

1. Björn Rosenström - Flourtanten
2. Bobby Vinton - I'm Mr. Lonely
3. Bumbibjörnarna
4. Mauro Scocco - Det finns
5. Introt till Friends
6. ?? (går inte att spela i WMP)
7. Låt om fjortisar
8. Älgarna demostrerar
9. Björn Rosenström - Muffins
10. Thomas DiLeva - Vem ska jag tro på?
11. ??
12. Darwich - Stop that time
13. Blackmores Night - Under the violet moon
14. The Beatles - All my loving
15. Nordman - Ödet
16. O-zone - Dragostea Din Tei
17. Savage Garden - Affirmation
18. ??
19. Östen med resten - Hon kommer med solsken
20. ??
21. ??
22. ??
23. Yellow Rainbow

Alltså... va?

Okej, jag har hittat en från 2006. Hoppas att den är bättre >__<

1. Chris Montez - Let's dance
2. Luca Turilli's Dreamquest - Virus
3. Luca Turilli's Dreamquest - Dreamquest
4. Luca Turilli's Dreamquest - Black Rose
5. Luca Turilli's Dreamquest - Lost Horizons
6. Luca Turilli's Dreamquest - Sospiro Divino
7. Lesley Gore - Bobby's Girl
8. Luca Turilli's Dreamquest - Shades of Eternity
9. Luca Turilli's Dreamquest - Energy
10. Luca Turilli's Dreamquest - Too Late
11. Lejonkungen - En värld full av liv
12. Lilla Sjöjungrun - Havet är djupt
13. Björnbröder - Är på väg
14. Bobby Vinton - Roses are red
15. Herkules - Inte jag
16. Blue Lagoon - Break my stride
17. Bob Marley - Buffalo Soldier
18. Ich Troje - Follow my heart (Poland)
19. Silvia Nigth Congratulations (Iceland)
20. Toto Coelo - Dracula's Tango


Den från 2006 var kanske liiite enklare ^^ Jag hade en Luca Turilli's Dreamquest-period, milt sagt. Och disney... och ESC 2006. Vissa låtar är lite "ehh!?" men jag känner ju igen alla låtar, i alla fall från 2006. Några kände jag inte alls igen från 2005.


Sigh

Mamma: Vadå hartassar?
Jag: Jamen, sådana där jag har på min garderob så att det inte ska låta så mycket när man stänger dörren.
Mamma: Jaha, men det heter ju möbeltassar! Inte hartassar.
Jag: Men stor skillnad! Robin saaa...!

Tassar hit och tassar dit. Jag har flyttat. Bordsskivan till mitt skrivbord står i hallen medan lådsakerna står i förrådsrummet. Allt ska till garaget.

Nä, nu går jag och duschar. Sen ska jag läsa böcker. MASSA BÖCKER.

... =(

Det komiska är att mitt rum ser ungefär likadant ut som det har gjort de senaste fem åren. JAG KRÄVER FÖRÄNDRING! >:C

Det här tyckte jag var roligt.

Taget från 'Grynets bok':

Namn: Isabelle *******
Ögonfärg: grönblå, grå
Hårfärg: gyllenbrunt
Favoritmaträtt:
Bor i: Sverige, vännäs, brån
Land som min släkt kommer ifrån: Sverige
Stjärntecken: Skorpion
Sportidol: Marta, umeå ik
Coolaste frukten:
Favoritdjur: Katt, rätta, hund, häst och fisk
Bästa färg: svart, vit, röd, gul, grön, blå och orange
Bästa godis: Allt förutom sura lakritsar
Idoler: Glenn Borgkvist, Ior mm
Jag hatar: djurplåger, misshandel
När jag blir större vill jag bli: något med djur helst
Min bästa pryl: alla böcker
Jag skrattar åt: skämt och mycket annat.
Jag är kär i: ingen just nu
Favoritsport: springning, hästhoppning
Jag drömmer om: att ha ett eget djur
Bästa bok: Molly moon mm
Mitt bästa ordspråk: Sköt dej själv och skit i andra
Intressen: Böcker, rita och djur
Bästa film: många är bra
Bästa låt: många är bra
Då grät jag senast: vet inte
Det bästa jag varit med om: När jag träffade mina syskons djur
Bästa lukten: djur päls eller nya böcker.


LOL. Jag gick typ i... fyran, femman när jag fyllde i det där.

Särskrivning... och jag har aldrig haft grönblåa ögon? Inte gråa heller?

Tidningar


Detta är alla tidningar jag äger
(eller som i alla fall är i mitt rum, har kastat ut en del Tom och Jerry, Bamse, Garfield och Hälge):

Mumin:
Nr 6 1982
Nr 3 1983
Nr 3 1985
Nr 8 1997
Nr 7, 11-12 2000
Nr 1-2, 4-12 2001
Nr 1-12 2002
Nr 1-7 2003

Jag har Mumin-tidningar som är äldre än mig, lol. Om de inte förstört tidningen och tagit bort massa serier för att ersätta dem med pyssel så hade jag fortsatt köpa :C

Teletubbies:
Nr 9 1999

Mest misshandlade tidningen jag äger.


Bamse:
Bamse-extra Nr 10 (Vargens liv)
Bamse-extra Nr 17 (Nalle-Maja - en tjej med tjong!)

AWESOME


Min häst:
Nr 1-4, 18, 23 2001
Nr 10 2003
Alla tidningar (eller nästan alla, några tidningar saknas) år 2004, 2005, 2006, 2007
2 presentalbum
Nr 1-2 2008

Ehh... ja... Igår/inatt när jag städade så slog jag upp en sida i ett av presentalbumen och sade "är inte det här 'Ge Robin en chans'...?" sedan bläddrade jag bak till början och såg att det mycket riktigt var 'Ge Robin en chans'.

Wendy:
Nr 5-6 2000

...va?


Mina djurvänner:
Nr 9-10, 12 2001
Nr 1, 4-7, 9-12 2002
Nr 1-12 2003
Nr 1-12 2004
Nr 1-12 2005
Nr 1-8 2006
Nr 1-3 2007

Finns ens Mina djurvänner nu? o.o

Dessutom har jag en hel bunt av WITCH-tidningar som jag fått av Jessica.

Behöver jag ens påpeka att jag älskade djur (bland annat hästar) när jag var yngre? xD Tidningar är en av de många saker jag samlat på (kapsyler (men sen hade en kapsyl sönder min Mumin-boll och då kastade jag allihopa), böcker, bokmärken, klistermärken, sudd, nallar...) Någon som vill köpa? c:

Kasta bort.

Jag håller på att rensa igenom mitt rum. Jag har rensat bort gamla bilder, brev från Isabella, Jennifer och Olivia. Födelsedagsinbjudningar från My, en dagbok, mappar... så mycket med så mycket minnen. Så mycket saker som betytt så mycket för mig.

Det känns lite som att jag kastar bort en del av mig själv, men det är som att den del som blir kvar behöver det här. Jag borde sluta blicka bakåt och se framåt istället. Jag har hela livet på mig, men det enda jag gör är att grubbla över saker från det förflutna.

Det känns bra. Jag blir starkare av det här.

När jag rensade bland vykort och brev... så sparade jag bara enbart brev/vykort som fick mig att le. Sådana som gjorde mig glad.

Kapitel 1 - Wilma

Nu ska jag publicera en fin saga på 2 kapitel jag skrev när jag var... liten. Det är tillåtet att räkna hur många punkter som finns med, ja.

Konstruktiv kritik uppskattas! Vad ska jag förbättra? :o Personligen tycker jag nog att det här är det mest awesome jag någonsin skrivit.


1         Wilma

 

Det var en gång en hund som hete Wilma. Wilma bodde med sin matte Pia i ett rött hus vid en sjö där dom badar på sommaren. En dag när Wilma och Pia var på promenad träffade dom Matts och hans hund Pricken. Matts var Pias och Wilma granar  Pia och Matts började prata om Wilma Och pricken och om intressen då passade Wilma och Pricken på att busa efter en lång stund ville Pia gå hem för hon ville handla det gjorde Wilma och Pia köpte dom ett nyt fint halsband till Wilma och Pia köpte ett par byxor och en tröja, skor och en jaka sen köpte hon hundmat till Wilma sen åkte dom hem för det var sent men Wilma somnade i bilen hem. Nästa dag skulle Wilma och Pia fiska vid sjön där fick Pia tre fiskar sen gick dom hem. När dom var hemma ringde Pia Matts hon undrade om han och Pricken ville följa med att åta på restaurang klokan sju det ville Matts gärna. Matts sa att han köpt två hundar till det tyckte Pia skulle bli kul Matts sa också att den ena hunden hette Izza och den andra hete Busifer och att Izza var svart som Wilma och var Wilmas syster det tyckte Pia var bra för Wilma hade saknat sina syskon när dom ätit klart åkte dom hem så Wilma, Pricken, Izza och Busifer kunde leka när dom lekt en lång stund åkte Matts hem med sina hundar Wilma var jätte tröt för hon busade så mycket med dom andra hundarna.


Koizora

 

"Tahara Mika is an ordinary high school girl. One day, out of the blue, one of her classmates kisses her. His name is Sakurai Hiroki also known as Hiro. Hiro stands out because of his bleached hair and piercing. Apparently he is also dating someone. Mika is shocked and hurt that her first kiss had to happen this way. She desperately tries to forget about it. Then, her friend tells her that she should find somebody else and suggests Tatsuya, another boy in their class. However, before she even realizes it, Mika is already in love..."

Taget härifrån



Notera dock följande:

- Hiro har ingen piercing vad jag vet (eller har jag sett nästan 6 timmar och missat den?)
- De går inte i samma klass! Han sitter ju aldrig i hennes klassrum när de har lektioner, utan för att träffa honom måste hon gå till det andra klassrummet.

I alla fall, det finns både en serieversion och en filmversion av Koizora. Serieversionen har 6 avsnitt på drygt 50 minuter och filmen har jag inte så mycket koll på. Anledningen till varför jag såg serien var för att filmen var utan text, och jag kan inte japanska.

Personligen tycker jag att den är sevärd. Varför skulle jag annars ha spenderat en hel dag åt att se den? Nästan 6 timmar, liksom. Om man nu inte tycker om kärleksfilmer och dylikt så bör man kanske inte se den här, nä. Kanske är jag blödig, men jag kan erkänna att jag fällt mer än en tår åt Koizora idag.


Frågan är nu om jag borde gå och äta eller något. Totalt har jag ätit två mackor idag, yeeey.


Blö.

10 KAN

Kan du röra på öronen?
Det här kallar jag hemlighetsstämplad information.

Kan du slicka dig på näsan?
Nä.

Kan du kolla i kors med ögonen?
Öh.


Kan dina föräldrar lita på dig?
HE HE HE... klart de kan.


Kan du låta bli att prata på 4 timmar?
Problemet är att jag skulle glömma bort mig och börja muttra saker för mig själv.


Kan du vara på fest utan att dricka?
Jag har aldrig druckit.


Kan dina vänner lita på dig?
Jovars.


Kan du tänka dig att pierca naveln?
Nej.


Kan du låta bli att spendera pengar i en affär om du har pengar?
Ja.


Femton HAR


Har du någonsin ljugit för dina föräldrar?
Ja.


Har dina föräldrar sagt att dom älskar dig?
Ja.


Har du ett syskon?
Nej, men jag har fyra.


Har du varit full den här månaden?
Nej.


Har dina föräldrar ljugit för dig?
Ja. De ljög om tomten... och sen ljög de om mitt rum...


Har du redan tröttnat på dom här frågorna?
Klart jag har.


Har du borstat tänderna den senaste timmen?
Nej.


Har du haft ett förhållande med någon som är fyra år äldre?
Nej.


Har du funderat på hur det skulle vara att testa droger?
Nej.


Har du ljugit på någon fråga än då?

Nä.


Tjugo VEM


Vem älskar du?

JAG ÄLSKAR HELA VÄRLDEN! DIG MED! JA, JUST DU!!

Vem är den bästa artisten?
GACKT.

Vem pratade du senast i telefon med?
Den som ändå visste!

Vem är snyggast i världen?
GACKT.


Vem skulle du ge en miljon till om du var tvungen att ge bort det?
Min nalle, för då kan jag stjäla tillbaka pengarna sen.

Vem är snällast i världen?
Jag.


Vem vill du prata med?
Ptja. GACKT? XD


Vem kan du berätta allt för?
Ameh ameh ameh... Gacchan? D:

Vem hatar du?
Hata är ett starkt ord.

Vad blir ditt namn baklänges?

Ellebasi.


Har du gjort en snöängel i år?
Nej.


Har en dröm gått i uppfyllelse?

Kanske.


Tycker du att sengångare är söta?

SENGÅNGARE HETER SLOTH PÅ ENGELSKA, AHA AHA. Hur kan man inte tycka att de är söta?


Har du någon gång testat karate?

Nä.


Första sporten du gick på?

Lol.


Minimorötter eller pommes frites?
CLEMENTINER! Åh, jag känner behovet komma krypandes... AHHH.


Vad längtar du mest till just nu?

FREDAG.

Hur gammal har du tänkt bli?
13.


Har du haft vattkoppor?
Ja.


Vad drömde du inatt?
Det här


Vilken tv-serie är bäst?

House.


Vad åt du senast?
Pannkaka.


Höga eller låga strumpor?

Lagom.


Vad är du mest rädd för i hela världen?

Fjortisar :[


Läser du på baksidan av mjölkpaketen?
DEt händer.


Vad har du för färg på ditt påslakan?
Jag har inte röntgensyn.

Bikini eller baddräkt?

ORKA.

Snyggaste läraren?

Ingen av mina lärare är snygga, sorgligt nog.

Är du mörkrädd?
Nej.

Har du någon gång haft på dig ett par trosor?
Aldrig hänt.

Riktig gran eller plastgran?

Plastgran.

Tänt eller släckt när du ska sova?

Släckt.

Godaste drickan till frukosten?
Beror på vad man äter.

Vill du bli president?
Nej.

Har du spelat tjej i en teater?

Jag var Gretel i Hänsel und Gretel (dvs Hans och Greta) i sjuan. Jag ägde... eller?

Duscha eller bada?

Sova.

Har du gråtit i skolan nån gång?
Ja.

Sjunger du på toa?

Nä, jag läser tidningar.

Vilken färg har din jacka?

Gråblåbajs?

Använder du långkallingar?

Jupp.

Är du höjdrädd?
När jag måste.

Vilket land vill du åka till?
Japan.

Vad var det senaste som fick dig att skratta?

Minns inte.

Vad ska du göra NU?
Göra klart det här, pucko.

Har du sett din bästa vän gråta?
Inte på grund av att hon varit ledsen i alla fall.

Vad åt du senast?

Jag har inte ätit något sen förra gången den här frågan dök upp.

Har du fått någon komplimang idag?
Nej.

Har du varit med i en rättegång?
Nej.

Är du polare med grannarna?
Nej.

Vilka språk talar din mamma?
Svenska, lite lätt engelska och... franska när hon känner för det.

Vilka länder har du bott i?

Sverige.

Senaste piercingen?

Har ingen.

Gay?

Varje dag.

Har du däckat/spytt för att du druckit?
Nej.

Har du äggat ngn?

Tveksamt.

Har du täckt någons hus med toalettpapper?

Nej.

Suger det här?
...vad suger det i så fall?

Har du varit på stranden?
Inte sen... ett tag sen.

Minns du din/dina musiklärares namn?

Anna-Sara (typ), Per, Patrik och Erika. Fler än så har jag inte haft.

Hur bra är din syn?

Kass.

Skulle du kunna tänka dig att simma med hajar?

Om de är mätta.

Vad skulle du säga om jag sa att jag va kär i din bror?

"Vilken av dem?"

Har du varit utomlands?
Räknas Danmark och Finland?

Var är dina syskon just nu?

Stockholm (tror jag), Umeå, Vännäs och... i andra änden av huset.

Vad var den senaste drömmen du minns?
Det jag drömde inatt.

Vilken tid gick du upp i morse?

Strax före elva tror jag.

Vad ska du göra i helgen?

Time will tell.

Vad står det i det fjärde smset i din inkorg?

"*sucka*"

Vem är den senaste kändisen du tog på?

Jag tafsar inte på kändisar.

Vad finns i din bakficka?

I hez no bakfickor.

Har du färglinser?
Nepp.

Vad gjorde du kl 2 inatt?

Försökte somna.

Vad är det första du gör på morgonen?
Kollar klockan.

Vad ska du göra efter det här?
LAST.FM! FINALLY.


Böcker

Alltså, jag har ca 400 böcker (vilket jag förmodar är en aning över snittet av vad en femtonårig tjej brukar ha, hm?) och det är en salig blandning mellan deckare, fantasy, ungdomsböcker, tjejböcker, hästböcker, faktaböcker, barnböcker, sagoböcker... ja, typ lite av allt.

Den senaste tiden har jag börjat tycka att de mest tar upp plats (jag har en stor hylla med 16 fack, varav 6 stycken enbart fylls upp av böcker i 2-3 lager i varje fack). Utöver det så har jag även manga som tar upp en hel del och tidningar. Det känns som om jag inte får plats med de saker jag köper nu.

Vitnos-böckerna har jag inte läst sen jag var vadå, tio? Vad har jag för användning av dem nu? Det finns många böcker som jag älskar och inte alls vill bli av med, men å andra sidan finns det ännu fler böcker som jag bara... har. Ett flertal av dem har jag inte ens läst (t.ex. dåliga fantasyböcker som min mamma tror att jag skulle vara intresserad av, hm).

Sen när jag flyttar hemifrån... då kommer jag ju knappast vilja släpa med mig alla böcker? Visst, om jag en dag skaffar en unge så kan det ju vara kul för dem att få läsa riktiga böcker och sådant som jag växt upp med. Om jag dessutom flyttar till Japan för ett år (eller längre) så kommer jag ju inte kunna ta med mig böckerna... så då kommer de bara att få vara kvar här och samla damm?

Frågan är nu om jag ska försöka sälja iväg en drös böcker, eller om jag ska ha kvar dem?

Pahh.

Man hittar roliga saker när man städar.

"500 kr som avbetalning till datorn går, ALLTSÅ du äger din dator nu.
Det var väl kul."

Lol.

Posten

Så kom jag på den genialiska idéen att gå och hämta posten. Den var genialisk ungefär tills jag stoppat foten i skon. Jag hade glömt att jag har ett stort skavsår. Ajdå. Så då haltade jag hela vägen till brevlådan samtidigt som jag frös ihjäl och konstaterade att pyjamasbyxor inte fungerar så bra när det är minusgrader.

Drömmar

Inatt drömde jag bara störda drömmar.

Först så satt jag och Robin på toa tillsammans, samtidigt, och läste GameReactor. Det var lite... wtf?

Sen så dog jag. Inte på grund av det utan... jag dog bara. Då blev jag ett spöke och jag hade en katt som älskade mig (trots att jag var ett spöke och den var jättegosig och jättefin *__*). Så då ville jag att mamma skulle låta mig byta identitet så att jag kunde gå ut nian någon annanstans. Hon gick inte riktigt med på det (hon satt vid datorn och var inne på facebook... tror inte jag fick något svar XD), så jag stack till skolan ändå. Dock så var jag osynlig (!!) och kunde göra mig synlig för de jag ville, när jag ville. Aja, tydligen så skulle vi ha prov i hemkunskap då (även om vi redan fått slutbetyg i det o_O) och jag kunde absolut ingenting. Då tänkte jag "jag är död, jag behöver inte göra sådant här" och så stack jag och pratade med svenskläraren istället. Hon tyckte att allt var otroligt festligt.
Problemet var att en tjej envisades med att hon såg mig, fast det gjorde hon inte för att jag var osynlig! Hon sade att jag såg ut som en nunna. Öhh... så då gick jag och sydde på min kimono istället. Jag tror att jag for hem sen och gosade med min katt, för den var med väldigt mycket, även om den alltid var hemma och inte i skolan. Dock har jag glömt vad den hette, snyft.


Någon som vill tyda den här drömmen? :D

Typ första gången på åratal jag kommer ihåg så mycket av en dröm, lol.

ヤッターマン - Yattāman

 

Jag har nyss sett klart Yatterman. Helt ärligt så vet jag inte vad jag ska säga. Det här är nog den mest konstiga film jag sett på länge. Den innehåller Sho Sakurai och är baserad på en manga. Resten... ja...

 

Filmen handlar om Yatterman (#1 och #2) som måste få tag i fyra delar av en dödsskallesten (...ja, något sådant) innan den onda trion (Dorombo) får tag i dem. Och det är liksom... handlingen. Under vissa delar av filmen så händer det inte speciellt mycket dock och det är en del saker som stannar upp handlningen istället för att föra den framåt. Till exempel - mitt i en strid blir det världens kärleksscen och alla bara stannar upp och tittar på. Logiskt? Oh ja.

 

Den är i alla fall ganska så rolig och... ptja, den är sevärd om man har dålig humor och tycker att det är helt okej att de har stora robotar med bröst som skjuter missiler.

 

I alla fall så har Yatterman vunnit ett pris som mest energiska film 2009. Jag kan inte direkt påstå att det förvånar mig.

 

Filmen finns att se här med engelsk text.


SCOREEEE~~

Aha aha!

KAFLAABFM

Fem favoritartister/band du har: GACKT, Stanfour, Arashi, Nicholas Teo och Kagrra,


Tre favoritlåtar med varje artist/band:

GACKT: Last Song (Unplugged), Flower, Love Letter (tog bara de första jag kom att tänka på)

Stanfour: Sorry, Desperate, How does it feel?

Arashi: My Girl, Everything, Sakura Sake

Nicholas Teo: Finally Smiled, Little Turtle, Who Will You Think Of

Kagrra,: Satsuki, Boufura, 四月一日(orkar inte kolla upp vad den annars heter)

 

Fem favoritfilmer du har: Stormbreaker, Moon Child (den får väl vara med då), Harry Potter (vet inte vilken av dem dock), the Pacifer, Kagen no Tsuki


Favoritkaraktär och favoritskådespelare i varje film:

Stormbreaker: Yassen Gregorovich, Damian Lewis

Moon Child: Kei, HYDE

Harry Potter: Severus Snape, Alan Rickman

the Pacifer: Shane Wolfe, Vin Diesel

Kagen no Tsuki: Adam, HYDE


Fem favoritböcker du har: Dödens ansikte, Alex Rider-serien, Harry Potter, Clunny Gisslaren, Vampyrens märke


Två favoritkaraktärer i varje bok:

Dödens ansikte: Smoky, hennes kompis som gillar donuts.

Alex Rider: Yassen Gregorovich, Nadia Vole

Harry Potter: Severus Snape, Draco Malfoy

Clunny Gisslaren: Matthias, Blåklint

Vampyrens märke: Zoey Redbird, Damien


Fem favorittv-serier: Torchwood, House, Lie to me, Angel, Heroes.


Tre favoritkaraktärer i varje serie:

Torchwood: Captain Jack Harkness, Ianto Jones

House: Dr. House, Dr. James Wilson

Lie to me: Dr. Cal Lightman, Dr. Gillian Foster

Angel: Angel, Spike

Heroes: Hiro Nakamura, Peter Petrelli


Weep.

1. När började du lyssna på japansk musik?
[x] För över 2 år sedan
[ ] Snart blir det ett år
[ ] Ungefär 1 år, lite mera
[ ] För två månader sen
[ ] För några dagar sen
[ ] För 1,5 år sedan

2. Vilka av dessa hörde du först?
[x] Antic Cafe
[ ] Ayabie
[ ] Dir en grey
[ ] Miyavi
[ ] Gackt
[ ] the GazettE
[ ] Annat, vad?

3. Beundrar du någon från dessa?
[ ] Reita
[ ] Ruki
[ ] Aoi  (Ayabie)
[ ] Uruha
[ ] Bou
[ ] Tatsurou
[ ] Shinya
[ ] Kyo
[ ] Miku
[ ] Kanon
[ ] Yu-ki
[x] Teruki
[ ] Kai
[ ] Maya
[ ] Miyavi
[x] Gackt
[ ] Hizumi
[ ] Exo-chica

4. J-musik genren, som du gillar:
[x] Alla
[x] Visual kei
[x] Oshare kei
[x] Angura
[x] Eguro -tekno
[ ] Alltså vah?

5. Vilka av dessa lyssnar du på?
[ ] Aural Vampire
[ ] 12012
[x] alice nine.
[ ] the GazettE
[x] Antic Cafe
[x] Ayabie
[ ] Ayumi Hamasaki
[ ] Bis
[ ] BLOOD
[ ] D'espairsRay
[ ] Dir en grey
[x] Malice Mizer
[ ] Moi dix Mois
[x] Gackt
[ ] MUCC
[ ] Miyavi
[/] X Japan
[ ] Exist Trace
[ ] Ellegarden
[ ] Glay
[ ] Girugämesh
[ ] Utada Hikaru
[ ] Nami Tamaki
[ ] Janne da Arc
[ ] Kra
[ ] Vidoll
[x] SuG
[x] L'Arc~en~Ciel
[ ] LM.C
[ ] Luna Sea
[ ] MOON~kana~
[ ] Morning Musume
[/] Plastic tree
[ ] Hinoi Team
[ ] KOTOKO
[ ] Mika Nakashima
[x] Annat


6. Miyavis bästa låtAR av dessa är...
[ ] En osaa valita
[ ] Freedom Fighters
[ ] Pop is dead
[ ] Rock'n'Roll is 'not' dead
[ ] Coinlockers Baby
[ ] Señor señora señorita
[ ] Onpu no tegami
[ ] Jingle Bell (Kari)
[ ] Girls be ambitious
[ ] Coo Quack Cluck ~Ku Ku ruu~
[ ] Kekkonshiki no uta



7. Hur många j-musiklåtar har du på datorn?
[ ] Så många så att jag inte orkar räkna
[x] Såhär många: Alla japanskblablalåtar: 1742, om jag inte räknat fel.

8. Vilket band har du mest låtar av?
BUCK-TICK. Om man annars lägger ihop MPEG-filerna med de andra GACKT-låtarna så är det GACKT.

9. Bästa j-låtar du har hört
GAKUUU!

 

10. Bästa bandet?
GacktJOB.


11. KAWAIII!! -
[ ] Jaa!
[ ] Nej
[x] Aj satan mina öron
[x] Vi skriker det tillsammans
[ ] Det är ju bara japanska


12. Vilka japanska band har du sett live?
ZERO!

13. Vilket band skulle du kunna skolka en hel vecka för att få de bästa platserna på deras konsert?
GacktJOB~~


~2009~ Part 1

Okej. Vi försöker igen.

Januari:
Mådde dåligt, läste yaoi, fangirlade Stormbreaker, läste Shadow Man och Dödens ansikte, fyllde i massa listor som jag spammade min blogg med, rollspelade väldigt mycket på rolla.se (som typ lades ner i januari också vilket resulterade att jag blev förbannad), tyckte tydligen inte om skolan, bråkade en masssa med Robin, spelade MapleStory.

Februari:
Läste Alex Rider och ännu mer yaoi, mådde fortfarande dåligt, såg Bolt, hade en tid hos skolsköterskan (min tredje på två månader, typ), älskade Stanfour, såg på kinesiska draman, blev av med en dator som inte var min, spelade mindre MapleStory.

Mars:
Gick på toa väldigt mycket vid ett tillfälle (6 gånger på en timme), spelade harpan, läste otroligt mycket Spangel, köpte säsong 1 av Angel, såg på Angel, tjafsade med Gacchan om Gackt eller Barrowman var bäst, fyllde i massor av listor och test, tyckte att Jay Manuel var snygg.

April:
Spelade MapleStory igen, återupptäckte GACKT, blev Gackt-fangirl, adopterade Laban, började rollspela om GxS, tittade på när Gacchan dog (läs här), var i Lycksele, fick veta att Andy Hallett dött (vila i frid <3).

Maj:
Uppfann Sakura, gillade HYDE, tyckte om kinesiska, ville ha Gackt i en bur, var utan myggnät, spelade Heroes III Complete, recenserade Twilight (i onödan .___. lämnade aldrig in recensionen), skapade Gackt och Stry i The Sims 3.

Juni:
Möblerade om, fick betyg för andra gången (som jag var typ jättenöjd med även om de typ sög), spelade MapleStory, begravde Charlie, var sur på pappa, smakade vin (T^T), hade fortfarande inget myggnät, dödade getingar, fick myggnät, fick besök från Lycksele.

Ganska... kort sammanfattat XD

Orkar inte skriva resten, utan avslutar det hela med en refräng till en låt. Gissa gärna vilken och med vilken artist~~

Sehn yo smaye foh me
Eben adough you cry fo me
Remember me and love me always
Love en smaye foh me
Hohd ohn to ohl dat we hahd
Remembering and love me again.

2010

Jag vet inte hur ni firade, men de sista minutrarna av 2009 spenderade jag genom att klia Misse på magen.
Han tyckte om mig och då kändes det som att okej, alla andra gör säker jätteroliga saker och yadayada, men jag kände inget behov av det.

2010 inleds med mensvärk.
OH YEAH!