Day 09 - A photo you took


Woopwoop

Jag har tillbringat idag och igår med att jobba. För er som inte visste så sommarjobbar jag två veckor (den här och nästa) på ett äldreboende i Vännäsby! Dock är avdelningen jag jobbar på sjukhemsavdelning, så det är ganska dött. De är tio stycken, varav två stycken knappt kan lämna rummet. En tredje är helt klar och brukar enbart komma ut från sitt rum när han ska äta. Resten sköter han på sitt rum. Resten är en påse nötter, typ. En blind också.

Det händer alltså ingenting och jag gör ungefär ingenting på dagarna. Det är seriöst det tråkigaste jag gjort på länge. Dock så kom Jennifer idag och skulle jobba igen då hon varit sjuk (hon hade perioden innan mig på samma avdelning) så det var ju lite mer fest än tidigare. Vi bäddade sängarna tillsammans... öh... ja, spännande spännande. Terroriserade Camilla och Jessica på lunchen. De hade inte ens klivit upp!

Ptja... åtta arbetsdagar kvar till sex veckors semester! Wooh!

Fick dessutom veta att jag har kommit in på mitt gymnasieval! Hade 100 poäng mer än den som hade lägst. Hm.

Day 08 - A photo that makes you angry/sad


Tänker inte ens förklara varför, för det är ganska uppenbart hoppas jag -_____-

Förtrollningen

Jag och mina kompisar Nina, Jessica och Amanda gick på stan allting började så bra men när ingen av dom andra ville gå mer lämnade dom mig kvar och gick. Jag stod ensam kvar och såg dom försvinna bort mot ovädret jag såg det plötsligt jag sprang ifatt dom och sa att dom skulle stanna men dom lyssnade inte utan bara sa stick! Gå och se på dina nallar eller nåt. Jag gick in på djur affären och köpte en liten hundvalp som jag döpte till Retzina. Jag och min nya vän köpte också mat jag köpte: Hundmat, hundleksaker en hundkorg, en stor glass och lite godis sen fick jag springa för att hinna med bussen i bussen satt redan Nina Jessica och Amanda men jag såg på Amandas ögon att något var på tok så när jag tittade in i hennes gröna ögon så stannad alla blickar upp men det var inte hon som gjort det var trollkaren Mexinoto.


Spänningen är olidlig... vad händer sen? Eh, vadå, förväntar ni er att en miniversion av mig (säg... tio år gammal) skulle kunna skriva normalt? Eh no.

Städa

Jag har lätt att bli rastlös och då måste jag göra något. Nu blev det att städa. Har städat min hylla så att allt är som jag vill ha det (förutom dörrskruvar) och har nu börjat med min hurts (mina lådor).

Gick nyss igenom min mapp med namnet "SKOLRELATERAT" och jag kastade allting förutom sex saker. Mitt lösenord till gymnasientagningen (även om jag kan det utantill), meddelande om "ändringar i Umeå kommuns gymnasieutbud unför ht 2010", tre SO-prov och en krönika. Proven i SO är Kalla kriget, hinduism och världskrigen. Det är seriöst de prov jag är mest stolt över. Har aldrig någonsin trott att jag skulle kunna få MVG på ett prov i religion eller historia, men jag har lyckats! Det känns bra.

Krönikan sparade jag bara så att jag kan skriva in den på datorn. Någon som är intresserad att läsa? Haha. Rubriken är "Denna ansiktsbok".

EDIT:
Hahaha, jag hittade nyss ett papper om Kalla kriget. På både fram och baksidan är det massa klotter, samt att det står 70 låttitlar med Gackt på baksidan. Ty jag spenderade mina SO-lektioner genom att försöka komma på så många Gackt-låtar som möjligt. Någorlunda många blev det ändå i slutändan!

Blubb.


1. Vad heter din karaktär/dina karaktärer?
Svar: Emzelia, EmmeIix, iKala, Strycnina

2. Jobb?

Svar: Emzelia - Wizard (Fire/Poision), EmmeIix - magican, iKala - rouge, Strycnina - magican.

3. Vilken level är din main på?
Svar: 60.

4. Hur länge har du spelat?
Svar: Beror på hur man räknar. Första gången jag spelade var jag kanske 10-11, men sen slutade jag spela, började, slutade och började igen.

5. Favoritställe i MapleStory?

Svar: GS 5.

6. Stället du tycker minst om?
Svar: Hmm. KFT.

7. Nämn några bra saker med MapleStory.

Svar: Uhh... Kul?

8. Nämn några dåliga saker med MapleStory.
Svar: Beroendeframkallande, skapar irritation...

9. Vilka medaljer har du på MapleStory?
Svar: Några styckna.

10. Favoritboss?
Svar: Mano.

11. Favoritmonster?
Svar: Selkie Jr.

12. Vilket monster tycker du minst om?
Svar: Alla.

Day 07 - A photo that makes you happy

It's the perfect one.

Day 06 - Whatever tickles your fancy

Jag drömde en jätterolig dröm inatt, problemet var att jag vaknade innan jag fick veta upplösningen så nu är jag förgrymmad.

...japp. Värd utmaning, haha.

Vi är inte släkt.

Jag: Jag vet vad jag letar efter men jag vet inte vad det heter.
Pappa: Aha?
Jag: Det är en röd sak med svarta saker i som är böjda.
Pappa: *stirra på mig som om jag är dum i huvudet*
Jag: MEN DU VEEET... EN SÅN DÄÄÄR... *slutligen lyckas få fram vad jag letar efter*
Pappa: ...en insektsnyckel... Du är värdelös på att förklara.

-senare-

Jag: Men vad är det jag ska ha då?
Pappa: Jamen, en liten grej! En gronka!
Jag: Ehhh?
Pappa: I mässing! Den ligger på den där *rita en fyrkant i luften*
Jag: Och du säger att jag är dålig på att förklara o_O

Lulz.

Jag: Jag ska gå och lägga mig nu, så jag skulle vilja att ni håller... ljudnivån nere.
Robin: Det är Karlsson som tuggar så högt!
Jag: Men sluta tugga då!!
Karlsson: *äta utan att tugga* *låta som om han är på väg att dö*
Jag och Robin: Ahahahaha.

Quote

Pappa: Byter du aldrig låt?
Jag: Nej!
Mamma: Alltså! Jag har gått omkring och tänkt "spelar hon hela tiden samma låt eller är det jag som är dum i huvudet?"!
Pappa: Märks det att vi är gifta?

Kinda funni.

Photoos.

Jag och Camilla tog (på pappas order) tag i att fixa blommor till bordet på altanen. Vi gick loss på våra syrenbuskar. De slog ut (vi tog halft outslagna eftersom de skulle hålla i ett dygn) och jag upptäckte hur fina blommor det egentligen är! Dock kan man inte visa hur gott de luktar över internet, men... it smells delicious!

Jag blev lite uttråkad när vi ätit klart och väntade på att maten skulle sjunka ner:

 

Ifall ni vill ha bilder från midsommar som inte är på blommor hänvisar jag till min bilddagbok, även om det bara är ett fåtal bilder. Där kan ni även spana in min kickass vägg som är täckt av Gackt-bilder! It's so hawt.


Day 05 - Your favorite quote

Jag har två favoritcitat!

"If you put your mind to it, you can accomplish anything..."- GACKT

"Just smile and there's nothing you can't overcome" - 微笑 Pasta (Taiwanskt drama)

Day 04 - Your favorite television programme

Äntligen en enkel!


House.

FAST DET ÄR FREAKIN SOMMARUPPEHÅLL NU SÅ DE VISAR MASSA ANNAN SKIT.
AGH.

Kolla Foreman, biff.
Jag ser bara vad det står på Houses tröja.
och på Chases står det "don't blame me, blame my" och sista ordet kan jag inte urskilja.
Blö.

MapleStory

Eftersom jag i princip bara spelat MapleStory de senaste dagarna så tänker jag blogga om det! Spännande, spännande.

Första bilden på Emzelia ever.
Tror jag.

Lvl 8-10 nån gång.

 

Lvl 21

 

Lvl 30

Nybliven F/P! Typ mitt i natten, haha.

 

Lvl 39

Döda red snail med poison på lvl 39 är bara... fail.

 

Och nu...

Lvl 59

 

I'm zo very proud.

OCH JAG VET ATT HENNES HUDFÄRG INTE MATCHAR KLÄDERNA MEN DET ÄR INTE MITT FEL OKEJ?!

 

 

 


Day 03 - Your favorite book

Favoritbok. Den är, kommer aldrig att bli och har aldrig varit, enkel. Exempelvis har jag en hel del böcker i min samling (hur många orkar jag inte gå in på) och de flesta av dem är ju på ett eller annat sätt böcker jag tycker om!

Jag läskar Redwall-serien av Brian Jacques, Animorphs-serien (K. A. Applegate) härjade mitt liv när jag var mitt i jakten efter första och tredje boken (har dock fortfarande inte fått tag i första boken), Alex Rider (Anthony Horowitz) och Cody McFadyens böcker om Smoky (Dödens ansikte, Shadow Man) är två av mina senare favoriter. Men det där är ju bara utav de böcker jag har. Utöver dem älskar jag David Levithans 'Ibland bara måste man', serien om Klanen Otori (ack som jag grät), Nick och Norah's oändliga låtlista (David Levithan/Rachel Cohn) och många fler.

Sedan älskar jag ju även Gackts Jihaku och GACKTIONARY.

och och och.

Cody McFadyen

Mannen som fick mig att sträckläsa thrillers om seriemördare på nattetid. Uhhh.


“Får jag inte tala med Smoky Barrett tar jag livet av mig. ”

En sextonårig flicka blir med en pistol riktad mot sitt huvud vittne till ett fruktansvärt morddrama. Hon står fast vid att främlingen mördat hennes adoptivfamilj, och att han förföljt henne hela livet och att han dödat alla som hon älskat och att ingen hittills trott på henne …

Smoky Barrett leder FBI:s specialenhet för brutala mord. Hennes team har handplockats bland landets elit och de är lika hängivna och obarmhärtiga som seriemördarna de jagar.

Det behövs ingen större övertalningsförmåga för att de ska ta sig an detta fall. Men Smoky har en mer personlig anledning till att fånga främlingen – en adopterad dotter och ett nytt liv värt att skydda till varje pris.

- Dödens ansikte

Cody McFadyen

ninjat från bok.nu.

 

 

 


Woop.

Idag hade jag hoppats att få sova till nio, men icket. Tio i åtta blev jag väckt av mamma som ville att vi skulle bära upp sängen. Så flyttade vi upp den, jag bytte sängkläder och sen flyttade vi även mitt skrivbord till mitt rum. Så klagade hon på pappa (och det gjorde jag med) så gick jag och åt frukost medan duracellkaninen fortsatte uppe. Nu håller duracellkaninen på att dammsuga nere, även om jag erbjöd mig att dammsuga nedervåningen.

Jag hoppas verkligen att vi blir klar med övervåningen snart. Inte för min egen skull, utan för mina föräldrars. Pappa håller på att stressa sönder och blir en gnällunge när alla inte lägger ner sin själ i arbetet på övervåningen. Mamma blir förbannad för att pappa tycker som han tycker. Hon får sköta hur mycket som helst (mat, jobb, handla... klippa gräsmatta, hjälpa till uppe, typ allt) medan pappa bara håller på med övervåningen (och sitt jobb, men han tog ledigt förra veckan bara för att jobba där uppe).

Så ja... Jag fick en utskällning igår också. Tydligen satt jag och gjorde absolut ingenting (bör nämnas att klockan var tio och mina föräldrar var på väg i säng) och jag hade inte hjälpt till alls med övervåningen och sen när vi var klara så skulle jag bara säga "stick då era jävla idioter" till mina föräldrar. Eh... va? Det som gör mig mest irritierad är att det alltid är JAG som får skulden för allting. Det är alltid JAG som blir utskälld för vad det nu än är, även om Robin också har del i det. Exempelvis har jag gjort betydligt mer på övervåningen än vad Robin har. Jag har dragit tapet, målat tak, dragit ännu mer tapet, hjälpt till att bära ut skrot, plockat ihop saker de kastat ut genom fönstret, dammsugat nere så att pappa kan jobba uppe, lagat mat...

Okej att jag inte vill jobba där uppe, okej att det finns mycket mer jag kan göra, men jag har haft en jävligt påfrestande termin och nu när jag väl är ledig vill jag vara ledig. Första veckan av sommarlovet hade jag ont i huvudet till och från hela tiden. Nu har jag mina sista lediga dagar innan jag börjar sommarjobba (jävla sommarjobb btw) och kan jag inte då få vara ledig? De förväntar sig att få vara lediga när de har semester, men även om jag också är ledig så ska det uppenbarligen inte få klassas som semester?

Apropå mitt sommarjobb. Jag skulle ringa idag för att prata med... jag har glömt vad hon heter... I alla fall så ringde jag först till fel avdelning. Det stod 14635 på mitt papper så jag ringde 14635, men tydligen skulle jag ringa 14634. Fan också, att jag inte fattade det! När jag sen kom rätt visade det sig att personen jag ville prata med var på SEMESTER. Ahapp. Personen jag skulle prata med istället var ledig, vilket betyder att jag ska ringa imorgon vid ett-tiden. Störande skit.

Znark.

Känns ju inte bara lite dumt att gå och lägga sig när solen går upp. Men, som man bäddar får man ligga. Tur att jag inte bäddade i onödan idag då.

Day 02 - Your favorite movie

Jag har lite problem med att välja en favoritfilm, eftersom jag egentligen har två. Jag antar att ingen kommer att slå mig, så jag skriver om båda.

Moon Child har kommit att bli en av mina favoritfilmer och det beror inte bara på att Gackt är förbannad snygg. Det är många som klagat på Gackts skådespeleri i den här filmen, men jämfört med Hyde så är han ett skådespelande geni.

 

Den handlar alltså om vampyren Kei som träffar en ung pojke (Sho) och sedan lever de tillsammans, woho! Så händer det massa spännande saker, exempelvis som att Kei drömmer mardröm och egentligen ser ut att ligga och stöna... Förlåt, jag var bara tvungen att ha med det!

 

En annan av mina favoritfilmer är A Cinderella Story. Ärligt talat vet jag inte varför. Konceptet förekommer ofta i många filmer och den är ytterst förutsägbar. Trots det är den lättsam och har många roliga stunder (imo).

 


Day 01 - Your favorite song

GACKT - Last song (Unplugged)

Det finns inte många låtar som klår den här.

 

Andra låtar som också ligger högt upp på min lista: Kimi no Tame Dekiru Koto, Suddenly och Faraway ~Hoshi ni Negai Wo~

Alla låtar är givetvis med GACKT.

 


Nolifer

Eftersom jag är nolifer tänkte jag att jag också kan göra den här, för jag vill vara som Nadja!

Day 01 - Your favorite song
Day 02 - Your favorite movie
Day 03 - Your favorite book
Day 04 - Your favorite television programme
Day 05 - Your favorite quote
Day 06 - Whatever tickles your fancy
Day 07 - A photo that makes you happy
Day 08 - A photo that makes you angry/sad
Day 09 - A photo you took
Day 10 - A photo of you taken over ten years ago
Day 11 - A photo of you taken recently
Day 12 - Whatever tickles your fancy
Day 13 - A fictional book
Day 14 - A non-fictional book
Day 15 - A fanfic
Day 16 - A song that makes you cry (or nearly)
Day 17 - An art piece (painting, drawing, sculpture, etc.)
Day 18 - Whatever tickles your fancy
Day 19 - A talent of yours
Day 20 - A hobby of yours
Day 21 - A recipe
Day 22 - A website
Day 23 - A YouTube video
Day 24 - Whatever tickles your fancy
Day 25 - Your day, in great detail
Day 26 - Your week, in great detail
Day 27 - This month, in great detail
Day 28 - This year, in great detail
Day 29 - Hopes, dreams and plans for the next 365 days
Day 30 - Whatever tickles your fancy

PANDA

Robin tankar bilen och har öppnat dörren på min sida för att prata:
Robin: Och stämplat dig själv har du också gjort!
Jag: Det är en björn!
Robin: Det ser ut som en dödskalle.
Jag: Det är en björn.
Robin: En lila dödskalle.
Jag: Det är en rosa björn.
Robin: -stänga bildörr- :c

Woop.

Björn: Såg ni sådana där... som simmar i vattnet? De där... -vifta med armarna lite-
Jag: Sälar?
Björn: Sälar!

Jag har varit rolig och sagt roliga saker hela helgen... men mitt minne är ganska likt Ceasars - dvs guldfiskminne.

Home sweet home.

Anledningen till min dåliga uppdatering de senaste dagarna är helt enkelt att jag har haft fullt upp. I torsdags var jag först och firade Camilla (som numera är 24!) och sedan bar det av till Lycksele där jag varit tills idag.

Där har jag bland annat varit ute med kissemjau, sett på Victoria och Boxer-Roberts bröllop (samt massa kring det), sett sjätte Harry Potter-filmen, sett (delar av) Moon Child, varit på Lycksele djurpark i spöregn, åkt buss, varit allmänt lättroad, ritat (och slagits med kisse samtidigt), löst korsord, löst sudoku, bakat, ätit... ptja, massor!

Poopheads

Jag har inget mer vettigt att skriva än att jag steg upp halv nio imorse, så jag kan lika bra passa på och reklamera lite:

Det har blivit uppdaterat på min och Gacchans GACKT-blogg!
Klicka på GACKT (som sliter av sig tröjan) för att komma till bloggen!



Nu kanske ni börjar bli led på att jag jämt gör enorma bildlänkar av GACKT, men det är inte mitt fel att 90% av mina bilder på datorn är GACKT-bilder (och hur många det är ska vi inte gå in på). Dessutom är det inget fel på den mannens överkropp, höhö...

Duktig, klappa.

Igår/inatt gjorde jag ett experiment som gick ut på att jag skulle kolla om jag sov längre om jag stannade uppe längre. Istället för att gå och lägga mig tio gick jag och lade mig efter tolv (och smsade till strax efter ett). Resultat: Jag vaknade tre minuter i fem.

Inte vidare lyckat där inte. Sen halvsov jag i ett flertal timmar och bestämde slutligen med D att jag skulle logga in på msn halv elva. När klockan var tio orkade jag inte ens röra på mig, så tiden ändrades till elva. När jag väl klev upp (tjugo över tio eller någe) berättade pappa att farmor och Kurt skulle komma klockan tolv och att jag skulle duscha, äta frukost och städa rummet innan dess. Znark. Men jag hann nästan! 11:09 var jag färdig.

Farmor och Kurt har en extremt söt (hyperaktiv och gammal) hund som sprang in i mitt rum, blev klappad, sprang ut, kom tillbaka, blev klappad, stack, var borta ett tag, kom tillbaka, klapp, stack... Smutsade ner både golvet och mig gjorde hon också! Dumhunden (vid namn Luma, ifall någon undrar)

Hmm, ja, så lärde jag farmor hur man byter bakgrundsbild. Hon har två datorer och kan ändå inte byta bakgrundsbild på datorn? Hallå? Hur svårt kan det vara? Till och med pappa kan sånt (fast okej, han är ganska bra på datorer... bättre än mig!).

Hm

Ibland är det bättre att säga som det är istället för att låta det tynga ner en. Det kanske inte alltid är det enklaste att få ur sig orden, men det känns bättre sen.

D, jag älskar dig och jag skulle inte klara mig utan dig. Du är mitt syre och ljuset som lyser upp mörkret. Ibland lite mer, ibland lite mindre, men ändå alltid där.
Tack för att du finns och för att du står ut med mig när jag är sur, trött, dryg och allmänt överkänslig. Du är bättre än bäst.


It's a DEAL.

Idag gjorde jag och pappa en awesome deal. Han sa att om jag dammsugade nedervåningen så skulle han måla taket i min blivande walk-in-closet (gå-i-garderob? o_O'). Det hade tagit mig över en timme att måla taket för jag är värdelös på att måla och dessutom perfektionist på det och det tog bara drygt tjugo minuter att dammsuga nedervåningen.

Så istället för att måla har jag spelat MapleStory typ... hela dagen. Med hela dagen menar jag hela dagen. MapleStory har en tendens att berätta varje heltimme man spelat. Vid tre timmar börjar de klaga på att man spelat för länge och borde ta en paus. Tänk er då... åtta timmar... Oops? Fast nu har vi paus. Med vi menar jag mig själv och D! Och säg grattis till D som äntligen levlat till 51!~~ Det tog några århundraden. Hehe.

Vad annars? Öh. Jag fixade "godfika" åt mig, bror och pappa idag. Det var otroligt ansträngande att gå hela vägen ut till garaget och rota i frysen. Ack och ve...!

Humdidum. Imorgon kommer Kurt hit och ska plantera blommor i våran rabatt. Vi får inte göra det själv, för det ska han göra. Det komiska är att vi knappt vattnar blommorna och tycker at det är jobbigt (även om det är fint) när han planterar något, för då måste vi vattna dem. Och ibland tycker folk om att säga att jag ska vattna... och det är alltid på kvällen och hey, det finns massor av myggor här! Snyft.

Märks det att jag bara babblar på?


Nom.

Robin: Karlsson!
Jag: -gå till hallen- Det är så förvirrande att alla heter Karlsson.
Karlsson: Världens bästa namn. -se nöjd ut-

Quote

Jag och pappa äter middag:
-tystnad-
Jag: Tror du att det här vädret håller i sig?
Pappa: ........................
............
..........
...
.......
...jag undrar hur fästena satt... -gå-

Willkommen

Välkommen tillbaka till Gakkun!

Hahaha, förlåt. Jag kunde inte låta bli. Det var antingen den här bilden eller bilden på mitt stipendium. Valet var inte så väldans svårt.

 

Jag har egentligen inte så mycket att skriva. Det enda som händer i mitt liv är att jag inte sover. Eller liksom, det är lördag idag och jag har varit vaken sen fem, uppe sen halv åtta. Jag brukar aldrig vara uppe såhär tidigt! Aldrig!

Nu när jag ändå är här kan jag väl ta och berätta att jag har levlat upp på MapleStory, vilket betyder att jag nu är på level 54! Det tog några månader, med tanke på att jag inte har spelat speciellt mycket den senaste tiden. Anledningen till att jag börjat spela igen är för att Maria pratade om det, haha ^^

 

Hmm, vad mer? Jag kan citera Robin kanske.

 

Robin: Ja, vi sticker till Vännäs!

Pappa: Jahaa?

Robin: Vi ska på romantisk middag ;)

 

Han och hans kompis alltså. Karlsson, heter han... i efternamn. Det är komiskt att både han och jag kallas Karlsson och sen skulle Robin ropa på mig när Karlsson var här... Fast Karlsson kallas ju Karlsson för att han heter det, men jag har ingen kopplning till Karlsson. Alls. Weirdos.