Lista.

Tre-saker-testet

Tre saker jag inte förstår mig på: - Matte B, våran TV och ritplattor.
Tre saker som finns på mitt skrivbord/bordet:  - Sitter inte vid något bord vid tillfället, men på det närmaste bordet finns följande: ljus på ljusfat, servetter, knäck, Rocky Road, mozartkulor, godis, öl, en box vin, glasunderlägg, ett glas rött vin, ett vattenglas och två eller tre mobiltelefoner.
Tre saker jag gör just nu: - sitter i soffan, avlider på grund av att det är så himla varmt under filten jag ligger under och gör det här.
Tre saker jag vill göra innan jag dör: - Få se något av de band/artister jag beundrar live, besöka något land utanför Norden och skaffa familj. Kanske.
Tre saker jag kan:  - Spilla vatten på mig själv, spendera alldeles för många timmar i sängen och göra flera saker samtidigt (typ som att lyssna på mamma, sitta vid datorn och se på tv samtidigt)
Tre saker jag inte kan: - Göra kullerbyttor, räkna mäklare i Boportens reklam och bygga hus.
Tre saker jag tycker att du ska lyssna på: GACKT, SHINee och Jang Geun Suk.
Tre saker jag skulle vilja lära mig: Spela fiol, spela piano och flytande koreanska eller japanska.
Tre favoriträtter: - Mangokyckling med bandspaghetti, uppstekt potatis med i princip vad som helst till och varma mackor i järnet.

Sömn-testet

- Vad har du på dig när du sover? - Pyjamasbyxor och långärmad tröja.
- Hur sover du helst? (på sidan, ryggen etc) - Vänster sida.
- Hur många kuddar har du i sängen? - En.
- Kommer du ihåg vad du drömmer på nätterna? - Jag brukar komma ihåg det när jag vaknar, ifall jag drömt något, men sen glömmer jag bort det.
- Har du drömt “sann-drömmar” någon gång? Ja.

Mode-testet

Beskriv din stil med 3 ord.  - Den är simpel. 
Vad innebär mode för dig? -  Föga brydd. 
Vilka är dina favoritaffärer/ butiker? - Jag gillar Indiska och Lindex brukar ha en del intressanta randiga kläder. KappAhl har jag att tacka för alla mina byxor.
Shoppar du second hand? - Nope.
Vilken är din favoritdesigner? - Gackt? Hahaha. Nä, jag vet inte.
Vad är din favorit i höst? - Det rä vinter.
Hur mycket shoppar du för i månaden? - Mamma betalar mina kläder, haha, och jag köper inte kläder varje månad.
Dyraste plagget respektive billigaste?  - Skulle tippa på att dyraste kan vara mina byxor. Byxor är dyra.
Tror du att du kommer att kunna shoppa lika mycket om 10 år som du gör idag? - Nej, jag skulle tippa på att jag är tvungen att spendera mer pengar på kläder då än nu.
Brukar du tröstshoppa? - Nope.
Högklackat eller lågklackat? - Lågklackat, haha.
Vilken är din drömväska? - Mina svar från förra året gör att jag har lite svårt att skriva seriösa svar.
Vilket blir ditt nästa köp? - Hahaha.
Vilka är dina stilikoner?  - Inte Victoria Beckham iaf. 
Favoritplagg just nu? -  Vet inte riktigt. Har så mycket kläder som är awesome.
Favoritaccessoarer? - Jag har ett halsband som jag har använt väldigt mycket den senaste tiden, räknas det?

Gott nytt år!

Jag vet att det är några timmar kvar, men jag vill ändå önska er ett gott nytt år!

2010 har varit ett otroligt bra år, i alla fall för mig. Jag har sluppit ifrån min gamla klass och har träffat massa nya trevliga människor. Jag har blivit ett offer för nya obsessions (Jang Geun Suk och SHINee exempelvis), lärt mig nya saker, gjort nyfunna kompisar lite mindre oskyldigare än tidigare, köpt riktiga byxor för första gången på många år (nej, jag räknar inte de jeans jag använt mindre än tio gånger och de militärbyxor jag använt mindre än fem), efter mycket om och men fått ett större rum, sommarjobbat på ett äldreboende i två veckor, lärt mig hittat i Umeå, ätit stripsmeny på Frasses, fikat på café efter skolan, drivit runt på stan och mycket mycket annat.

Purr. Och eftersom jag fyllde i en lista på bloggen för exakt ett år sedan, så tänkte jag att jag kan fylla i samma lista i år!

Citat

Patrik: Men har man inte flickvän är man ju gay.
Mamma: Du har ju ingen flickvän?
Patrik: ...

Patrik: Förr i tiden åt man ju allt man fick tag i... bär, björk, näver, klåda...

Patrik: *låtsas prata telefon i fjärrkontrollen till högtalarna* [...] ja, vill du prata med morsan? Ja, då får du prata med henne. Här mamma *ge fjärrkontroll till mamma*
Mamma: ... o__O *ta emot fjärrkontroll och se att det inte är en mobil* ... *låtsas prata i telefon* 8D

Det sista kanske inte låter så roligt, men liksom... han spenderade en halvtimme genom att låtsas prata i telefon... Så fort någon kom upp på övervåningen skulle han lura den personen. Suck.

LOL

Hittade tillbaka till julstämningen efter att ha sett den här bilden! XD
Den har annars varit ganska off idag, men se, där är den!

Merry Christmas!

God jul!


...och grattis på födelsedagen, Aiba!
(ja, jag är stolt för att jag för en gångs skull faktiskt kom ihåg en Arashi-födelsedag!)

Nöjd

Är ganska nöjd med livet för tillfället, trots det faktum att jag har ont i benet eftersom jag spenderade hela gårdagen genom att halta fram på ett sätt som uppenbarligen inte är bra, trots att det är presentpapper och skräp över hela skrivbordet, trots att hela taket är fläckigt sen pappa skulle måla över sprickor, trots att jag måste bädda min säng, duscha och rensa skrivbordet, trots att jag kommer spendera hela kvällen genom att se på Lotta Engberg.

I SAY BRRRRRRRRRR.
Oops.

Tidning saknas

Vi har inte fått någon tidning idag och mamma anade att det är våra grannar som har tagit tidningen (eh igen). Fick nyss sms av henne:

Mamma: Det låg tidningar i brevlådorna efter vägen så då har grannarna snikat våran ;-( på dom bara!
Jag: Vi bussar pappa på dem!
Mamma: Bra

Hahaha.

Nostalgi


Magnus Carlsson - När en stjärna faller



Smart

~        majanorberg    , says (16:13):
*längtar tills fredag :]
~        majanorberg    , says (16:13):
*hiiih
Emzeliargh says (16:13):
*vad händer då? c:
Emzeliargh says (16:13):
*hahaha
~        majanorberg    , says (16:13):
*JULAFTON? :0
~        majanorberg    , says (16:13):
längtar tills fredag :]
~        majanorberg    , says (16:13):
hiiih
Emzeliargh says (16:13):
vad händer då? c:
Emzeliargh says (16:13):
hahaha
~        majanorberg    , says (16:13):
JULAFTON? :0


Tur att jag har koll! Kom dock på att det var julafton innan hon hann skriva det, men ändå.

Jang Geun Suk

He then revealed what he always carried around on vacations. “I have a slightly perverted personality. I carry around four laptops, one for internet, one for watching movies, one for editing, and another as a backup.” A reporter then asked him, “Is the backup laptop for porn?”, which he answered, “I keep all my porn on a separate hard drive…”, bringing laughter amongst his fans.

Made me lol.

Lies lies lies USO

Pappa sa nyss till farfar att jag inte kan följa med på julmiddag eftersom jag ska plugga inför ett stort prov. Eh va. Okej att jag ska plugga, men vilket prov? Haha.

Minho

För idag blir Minho 19 (20)! Fattar inte hur koreanerna kan räkna till att han är 20 när han är född 91, men alla får väl räkna som de känner för, uh.


You're Beautiful

Såg nyss klart det bästa dramat jag någonsin sett. Jag vet inte hur jag ska lyckas somna nu och än mindre hur jag ska lyckas ta mig upp imorgon. Men vadå, jag kunde ju inte bara gå och lägga mig innan jag fått reda på slutet. Åhhh.

TALLEFJANT

Jag och Elina försöker komma på ord som börjar på T
Jag: Tttttt... t... TAXOFON!
Elina: ??
Jag: JA! TAX!!

Sen försökte jag få "tallefjant" att räknas som ett ord, men hon vägrade. Tierärtzin funkade inte heller.

Dag 11 – Min dag

Passande, nästan precis vad jag ville skriva om!

Dagen inleddes med att bussen var sen och jag fick vänta i 20 minuter i 25-gradig kyla. Men det är okej, lovar, för den (nya) busschauffören har banne mig aldrig kört så snabbt. Visserligen innebar det att han var tjugo minuter sen när han väl kom fram, men whatevurz. Fortsätt i den här stilen och jag kanske hinner med min buss till sommaren!

Första lektionen var svenska och det var otroligt förvirrat. Vi var först utanför A2026, men sen skulle vi till E-huset och sen skulle vi tillbaka men så skulle vi inte tillbaka. Förvirrat. Vi skrev i alla fall dikter med lika många stavelser som det är i Idas sommarvisa. Eftersom min blev så otroligt sammanhängande och vacker så tänker jag dela med mig av den:

Le nu inte för fan din ungjävel,

annars kanske du ramlar ner

Så jag gör en jättestor äppelpaj,

som vi kanske bojkottar sen

It makes so much sense. Elinas handlade om getter. Minns dock inte vad Hedvigs handlade om.

Sen hade vi samhällskunskap och jag har, om jag ska vara helt ärlig, ingen aning om vad läraren pratade om. Jag satt och skrev (inte antecknade det läraren sa) hela lektionen, förutom då jag försökte få Elina att visa sina fina bilder som hon ritade. Till exempel en bild där Gackt står utan tröja och med armarna om Elina och Hedvig, medan jag ligger på golvet och stammar "Ga-Gackt". Sammanfattar ganska bra vad som faktiskt skulle hända. Så ritade hon en bild där jag skulle våldta Gackt. Jag hade hjärtögon, haha. Hedvig gömde sig bakom sängen och höll för ögonen medan Elina önskade sig bort på den bilden. Ja, vi tre är alltid med på alla bilder. Chibis ftw. Så ritade hon massa annat roligt.

Uh. Lunch. Whatevurz.
Klassråd. Whatevurz.

Vi skulle egentligen ha matte, men tydligen skulle min klass ha digital bild istället! Vi skulle installera ritplattor på våra datorer och testa dem. Jag ominstallerade tre gånger och startade om datorn fyra gånger. Det gick verkligen inte. Var inte ensam om att ha problem heller. Elinas fungerade direkt, curses. Satt och ritade ett monster istället för att göra något vettigt. Upptäckte att det är mycket svårare att rita på ritplatta än det är på papper. Uäk. Som för att strö salt i såren måste jag räkna matte hemma nu också.

Slutade. Snackade vid skåpen. Gick ner till stan med Elina. Drog omkring tills bussen kom. ZzZzz.

ARG

Den som säger att det är lätt att installera en ritplatta kan fan gå och ta sig.

Dag 10 – Min första kärlek

Min första kärlek heter Anton och han var även min bästa vän från ettårsåldern till och med att vi började förskolan. Vi var så där härligt loveydovey som man är när man är liten. Vi pussades varje gång vi skulle skiljas åt och hade bestämt att vi skulle gifta oss när vi blev tillräckligt gamla för det.

Jag kommer inte ihåg när vi blev tillsammans, men vi var tillsammans i perioder fram till fyran då vi gjorde slut. Vi upptäckte ändå att vi umgicks mest de perioder vi hade "paus".

Vi umgås inte speciellt mycket nu, men vi hejar varje gång vi möts i korridorerna på skolan, haha. Jag saknar honom på något sätt, för när jag är med honom så är det alltid så roligt. Det som är synd är att han bytte skola och flyttade till Umeå. Vi började umgås mindre då, eftersom det är tre mil mellan Umeå och Brån. Nu... jag vet inte. Visst, vi går på samma skola, men vi bor fortfarande långt ifrån varandra. Aja.

Dog nyss oki

Fick ont i magen typ tio minuter efter att jag klivit på bussen. Gissa om resten av den en timmes långa bussresan (inklusive ett bussbyte) var pain. Överlevde i alla fall, men nu blir det varken teater eller dans för min del. Vill inte att det ska komma tillbaka, liksom. Jag litar inte på min mage.

Det står en kille på en bänk några meter bort och tar kort på... ja, vadå? Ut genom fönstret. Uh. Wickudz. Nu skuttade han, ja skuttade, iväg. Spännande det här. Nu skuttar han åt andra hållet, ahaha.

Blargh

Är så mätt att jag fryser. Fyfan.

Dag 09 – Platser jag besökt

Jag har inte besökt så många platser. Jag har varit lite överallt i Sverige, men så mycket längre har jag inte tagit mig. Visserligen har jag varit i Danmark en gång, i alla fall som jag minns, och till Finland for vi många gånger när jag var liten (med Siljaline). Dock kommer jag bara ihåg att jag hoppade studsmatta en hel kväll och sedan inte kunde gå för att jag hade "knäck i benen". Så ja.

SHINee - Hello

Har haft SHINee - Hello på hjärnan alldeles för länge nu - typ en vecka.


Awesome version av Hello. Suger att Minho inte är med dock.
Notera hur Onew (längst till vänster) "spelar" fiol i början, awww.

Random

Pappa har försökt diska sin rakhyvel i diskmaskinen i hopp om att den ska bli renare
Jag: Stoppa den i klorin.
Robin: Jaaa!
Jag: Och lacknafta.
Robin: Jaa! Och kalkupplösande.
Jag: Jaa!
Robin: Jaa! -vara på väg att säga något-
Jag: -avbryta- OCH SPAGHETTI!
Robin: ...jaaa!

Fönsterputs!

Det märks att man inte torkat av ens (glas)bord på ett tag om det inte hjälper ett dugg om man bara tar en blöt trasa och försöker torka rent den. Jag fick ta till med kopiösa mängder fönsterputs för att få bort smutsen! Problemet nu är att det är smuts UNDER glaset också... och det tänker då inte jag gnussa bort. Måste lyfta omkring glasskivan och ha mig då och det orkar jag inte. HA.

Idag

Idag så ska jag göra följande saker:
- Städa mitt rum (IGEN, JAG VET, OKEJ)
- Räkna matte (typ en-två sidor)
- Göra klart samhällskunskapen
- Fixa julkortet till Lene
- Troligtvis dammsuga
- Avliva min GACKT-vägg

Angående det sista - jag vill egentligen inte ta ner Gackt-bilderna från min vägg, men jag har inget annat val. Jättemånga av bilderna sitter dåligt och lossnar då och då från väggen och hänger lite halvhjärtat. Jag måste komma på ett bättre sätt att sätta upp dem och tills vidare så ska jag ta ner alla bilder (för att de inte ska bli permanent förstörda). Det kommer kännas tomt. Väggen har inte varit tom ett enda dygn sen jag flyttade in hit.

Dag 08 – Ett ögonblick

Ett ögonblick... det är ett ganska luddigt uttryck (och en ännu luddigare utmaning). Jag kommer ihåg en gång när min syster gick på toa och sade att det skulle ta ett ögonblick. Så frågade jag hur långt ett ögonblick var, men jag kommer inte ihåg vad svaret blev.

"Hur långt är ett ögonblick? En sekund, en minut eller den tid det tar att skapa sig en bild i hjärnan av ett händelseförlopp. I så fall skulle ögonblicken kunna sägas vara våra kortaste tidsförnimmelser, att liknas med materians minsta beståndsdel, atomen."

I så fall är det omöjligt att veta hur lång tid det kommer att ta om någon säger att det kommer ta ett ögonblick. Det kan ta sekunder, en minut eller ännu längre. Luddigt. Ska nog börja använda det jämt.

"Jaha, när kommer du hit då?"
"Om ett ögonblick"

Så dyker man upp efter en timme. Genialiskt. Men okej, ett ögonblick. Jag minns första gången jag träffade min bästa vän. Utanför Mekka, i Umeå, en vinterdag. Jag tror mig till och med minnas vilken vinterjacka jag hade på mig, men jag är inte säker. Jag kommer ihåg vad jag tänkte och om hur jag pratade med min syster ("det där är dem, eller är det dem? ja... eller?") tills vi fick syn på dem (hon och hennes mamma). Tiden på caféet är nog det mest awkward jag varit med om, srsly.

Det här inlägget är bara luddigt. Luddigt.

Dag 07 – I min handväska

I min handväska... ptja, det här kan ju bli ganska svårt. Jag äger ingen handväska.

Det här är vad jag hade i min ryggsäck förut i alla fall, typ för några veckor sedan.
Paraply i kasse, hörapparater, plåster, bindor, alvedon, mp3, hörlurar, hårsnodd(ar), kam, halstabletter i massa olika varianter, tom nässpraysförpackning, sudd, batterier, penna, almanacka, skissblock, schema, Cody McFadyen-bok, kvitton, sådana där... lappar i olika färger, random papper...

Det är allt jag ser i alla fall...

Dag 06 – Mina syskon

Mina syskon...
Åh, jag har för många av dem. Jag har fyra äldre syskon. Patrik, Camilla, Jessica och Robin. Robin är dock den enda som bor hemma och Jessica bor i Stockholm (and that's the reason why I only meet her at like summer and christmas). Camilla är väl den jag träffar oftast av de som flyttat hemifrån.
Jag tycker om mina syskon. De kan vara förjävliga, men de är ändå mina syskon och jag är glad över att jag har fått just dem som syskon.

English

"Well, that's a fucking lie."

Jag gillar min lärare.

Dag 05 – Vad är kärlek?

What is love 
Oh baby, don't hurt me 
Don't hurt me no more 
Oh, baby don't hurt me 
Don't hurt me no more
Errr... jag vet inte.

Dag 04 – Det här åt jag i dag

Till frukost åt jag fil och flingor (special K, ifall någon är intresserad av att veta det) och en skinkmacka!
Till lunch åt jag tacobiff med potatis och tzatziki... smakade... er... suspekt. Skolmaten är okej, oftast, men sen blir den värdelös i och med att vi får samma mat om och om igen. Har tappat räkningen på hur många gånger vi har ätit lasagne och tacobiff. Blä.
Till middag blev det köttfärspaj med skinka och champinjoner. Det var gott, men jag åt det både till lunch och middag igår. Lite uttjatat... men ändå awesome...
blä.